Пазарите очакват споразумение между двете най-силни икономики в света

Търговските отношения между САЩ и Китай продължиха да оказват тежест на борсовата търговия

Пазарите очакват споразумение между двете най-силни икономики в света

Снимка: Pexels

Търговските отношения между САЩ и Китай продължиха да оказват тежест върху индустриалния индекс Dow Jones, който завърши деня с понижение от 53.22 пункта до 25053.11. Пазарите са в очакване съвсем скоро лидерите на двете най-големи икономики в света да стигнат до споразумение, но все още напрежението около сделката остава важен фактор при настроенията на фондовите пазари.  Някой от секторите, които дърпаха пазара надолу, бяха тези на здравеопазването и комуникационните услуги, но въпреки това индексът S&P 500 запази възходящия импулс и завърши деня с ръст от 0.07 процента. Като цяло в технологичния сектор преобладаваха положителните настроения, което повиши стойността на Nasdaq до 7307.90 пункта. 

Европейските борси започнаха обещаващо седмицата, след като завършиха на положителна територия. Банките се отличиха като едни от най-печелившите в началото на седмицата, след като италианският банков сектор обяви, че техните капиталови позиции надвишават изискванията, заложени от ЕЦБ. Бенчмаркът на Европа DAX напредна с почти процент и приключи дена над 11000 пункта, докато в Лондон търговията повиши  индекса FTSE 100 до 7129.11 пункта. През изминалия ден щатската валута достигна до най-високата си стойност за тази година, поради опасенията за търговска сделка с Китай и икономически спад в Европа, които изпратиха инвеститорите към по стабилните валути. Силният долар понижи ценните метали, при което златото записа спад от близо половин процент до 1314.05 долара за тройунция, докато среброто се продаваше на цена от $15.82. Търговските преговори обхванаха и търговията с нефт, което понижи цената му. лекия суров петрол се търгуваше на цена от 52.44 долара за барел, докато сортът Брент струваше $61.50

Преговори между САЩ и Китай 

Едно от най-важните събития през деня ще бъде форума за политика на селските райони Hope Enterprise Corporation, на което ще вземе участие председателя на Федералния резерв Джером Пауъл. Изказването на главния банкер на САЩ ще започне около полунощ българско време, като пазарите ще очакват някакви насоки относно развитието на икономиката и/или паричната политика на страната.

Vocera Communication – Седмична

Акциите на компанията претърпяха голям спад от 7%, след като финансовите отчети се разминаха с очакванията на анализаторите. Допълнителен натиск върху цената оказа понижения статут до неутрален от инвестиционната банка Chardon. Очакваме негативните новини да доведат по поевтиняване на акциите до нивото на подкрепа около $25, откъдето ще следим за отскачане на цената и възможност за покупка.

GBP/USD – 4 часова

Валутната двойка засили низходящото си движение, след като Великобритания публикува по-лоши от очакваните данни за БВП. Понижението изпрати паунда под 200 периодната средна, което е важен сигнал за силата на низходящото движение, при което може да очакваме насочване към психологическата зона 1.28. Възможен е опит за покриване на спада и неутрализиране на пробива под 200 периодната средна. Бързо поскъпване над низходящия канал ще покаже, че купувачите вземат контрол и може да очакваме формиране на възходящо движение. Един от най-важните фактори, който движи стойността на британския паунд остава Brexit. 

NatGas US – 4 часова

Опитът за корекция на цената при природния газ достигна до нивото на съпротива от 50 периодната средна, откъдето се формира дивергенция, която е добър сигнал за влизане в къса позиция с цел тестване на локалния минимум. При дневно затваряне над 2.70 ще считаме сигнала за невалиден и вече ще имаме възможност за покупка с цел достигане до гапа около $3.

Dax – Дневна

Немският индекс понижи стойността си до важното ниво на подкрепа при 11000 пункта, където ще следим за обръщащ сигнал и възможност за покупка. Идеята ни е да видим възходящо пресичане на индикатора Стоахастик близо до зоната на свръх купен пазар, докато индекса остане около 50 дневната периодна.  
Коментари: 0