Пет дестинации, които са още по-красиви през зимата

Зимната белота ги прави още по-очарователни

Пет дестинации, които са още по-красиви през зимата

Снимка: Pixabay

Зимата има своето прекрасно очарование, с белотата и контрастността си. Някои места е хубаво да посетите по всяко време на годината, но през зимата те добиват още по-голямо очарование.

Вижте пет дестинации, сред най-красивите в Европа, които, ако не сте видели през зимата – сега е моментът да предприемете пътуване до там.

1. Блед, Словения


Езерото е само на 35 минути с кола от столицата Любляна и е като видение от приказките. Едноименният замък, бивша резиденция на Тито, кацнал върху 130-метрова скала в средата на езерото, днес е музей и е отворен за посетители. Представете си го в замръзналата бяла красота – гледка, която се помни завинаги.

2. Халщат, Австрия


Това градче, излязло като от картичка, непременно трябва да видите. А още по-добре – през зимата. Известен още като “перлата на Австрия”, Халщат е наистина впечатляващо красив благодарение на езерото и прекрасните планини, които го заобикалят. Можете да стигнете от единия до другия край на градчето за по-малко от половин час пеша. Халщат е известен и с първата солна мина в света. Наблизо има зашеметяващи солни пещери, които могат да бъдат разгледани от туристи. Ледените пещери също са очарователни. Задължителни за посещение са също Музеят на културното наследство и Beinhaus (“Къщата на костите“), които запознават с богатата история на Халщат и района. 

3. Прага, Чехия


Безспорно най-красивата европейска столица през зимата, Прага предлага красив замък, готическа архитектура и впечатляващия Карлов мост, които са още по-завладяващи с бяла премяна. Старият град ще ви очарова.

4. Езерото Байкал, Русия


Най-голямото сладководно езеро в света през зимата замръзва, а температурите падат до -35 градуса. В Листвянка, на брега на езерото, ще ви предложат разходка с джип върху заледените води на езерото, а местните ще ви нагостят с пушена риба.

5. Залцбург, Австрия


През декември градът се изпълва с коледни пазари и аромати на ябълков пунш с подправки, греяно вино и печени кестени. Градът е истинска барокова галерия и все още е запазил атмосферата от времето, когато тук е живял великият композитор Волфганг Амадеус Моцарт. Непременно вижте замъкът Мирабел, замъкът Хелбрун,крепостта,катедралата, музея, и, разбира се, родната къща на Моцарт.

Коментари: 0