Петролът поевтинява за четвърти пореден ден

Инвеститорите чакат официалните данни за запасите в САЩ

Петролът поевтинява за четвърти пореден ден
172 ~ 1 мин. четене
Петролът, търгуван на международните борси, поевтиня за четвърти пореден. По време на ранната сесия в сряда сорт Брент падна до 46.67 долара за барел, което е най-ниската му стойност от близо месец. Причината за дългата серип може да се търси при инвеститорите, които изчакват официалните данните за запасите в САЩ. Неофициалните числа вчера показаха, че нарастване на складовите наличности, което потвърждава пренасищането на пазара.

Американският петролен институт, който събира данни от нефтените компании в САЩ, обяви, че запасите в страната са се увеличили с 9.3 млн. барела през миналата седмица. Анализаторите на Reuters очакваха девет пъти по-малко нарастване.

През миналата седмица цените вървяха нагоре, водени от спекулациите, че на 30 ноември ОПЕК ще реши да намали дневния добив. До такова категорично решение не се стигна заради разминаване между желанията на отделни държави в картела.

„Тези, които се надяваха на някакво споразумение за производството в ОПЕК, останаха разочаровани“, коментира главният пазарен анализатор на CMC Markets в Сидни.
Подкрепи Economic.bg