Петролът тръгна надолу

Намерението на Русия да излезе от споразумението ОПЕК+ свали цената на суровината

Петролът тръгна надолу
2018 ~ 1 мин. четене
Цените на петрола тръгнаха надолу, след като Русия намекна, че може да излезе от споразумението ОПЕК+ и постепенно да увеличи производството на суровината. Москва се присъедини към споразумението между ОПЕК и други големи производители извън картела, които намалиха административно добивът си, за да покачат цената на нефта на международните пазари.

Тази сутрин сорт Брент се търгуваше с понижение от 0.5% до 78.4 долара за барел. Същият спад бе отчетен и при американския лек суров петрол, който по време на азиатската сесия днес поевтиня до 70.4 долара за барел.

„Цените на петрола започват да се понижават леко“, коментира Грег Маккена, главен маркетингов стратег на брокера на фючърси AxiTrader. Той добави, че това се дължи на „стъпката на ОПЕК и Русия“ към увеличаване на производството.

В четвъртък министърът на енергетиката на Русия заяви, че ограниченията върху производството на петрол могат да бъдат облекчени „тихо“, ако страните от ОПЕК и страните извън картела сметнат, че пазарът се е балансирал през юни.
Коментари: 0