Philips продава бизнеса си с домашни уреди

Компанията иска да се фокусира върху медицинското оборудване

Philips продава бизнеса си с домашни уреди

Снимка: Philips

7410 ~ 1 мин. четене

Нидерландската технологична компания Philips планира да продаде подразделението си за битови уреди, съсредоточавайки се върху производството на медицинско оборудване. Съобщението идва с публикуването на отчета ѝ за 2019 г.

Дружеството иска да се откаже от бизнеса, който включва продукти като кафе машини, прахосмукачки, фритюрници и пречистватели на въздух до средата на 2021 г. Той генерира приходи от 2.3 млрд. евро миналата година.

Според главния изпълнителен директор Франс ван Хутен, отделът за домашни уреди е допринесъл много за компанията, но вече не е стратегически. „Този бизнес не е стратегически подходящ за нашето бъдеще като лидер в областта на здравните технологии“, каза той. „Ние се ангажираме да намерим добър дом за този отдел, който да продължи да процъфтява и да се разраства“, допълни Хутен. По думите му Philips ще се разширява и инвестира в сегмента, свързан със здравето на потребителите и професионалните здравни услуги.

Новината отбелязва най-новата продажба на базираната в Амстердам компания, една от най-признатите марки за потребителска електроника в Европа. През последното десетилетие тя се насочи към здравния сектор.

През годините дружеството се раздели с част от своите осветителни, телевизионни, развлекателни и автомобилни подразделения.

Подкрепи Economic.bg