Пламен Бобоков удостоен с отличието „Златна значка - Русе“

Той ще стане и почетен гражданин на родния си град

Пламен Бобоков удостоен с отличието „Златна значка - Русе“
В навечерието на 6 май – празника на град Русе, крупният индустриалец и всепризнат меценат Пламен Бобоков получи признание от своите съграждани за дългогодишния си труд, достойно и отговорно отношение към Русе, неговото добруване и развитие, чрез връченото му отличие „Златна значка - Русе“. 

„Това, което сте направили и правите за град Русе, Ви отрежда достойно място сред Посланиците на нашия град“, заяви при връчването му в Общината кметът Пламен Стоилов. 

На тържествена церемония-концерт в Доходното здание на града, тази вечер, на председателят на Съвета на директорите на „Приста Ойл Груп“ ще бъде връчено и званието „Почетен гражданин на Русе“ , присъдено му за безспорен принос в развитието на икономиката, инфраструктурата и културата на Русе, а също и за нестихващото щедро дарителство през годините. 

Освен със сериозния устойчив международен бизнес, който притежава и ръководи заедно с брат си Атанас Бобоков, Пламен Бобоков стои зад редица благородни начинания, сред които изграждането и издръжката на християнският център в кърджалийския манастир „Успение Богородично“, паметникът на светите братя „Кирил и Методий“, дарен на българската общност в гр. Одеса, проектът на фондация „Братя Бобокови“- „Прекрасният Северозапад“, за подкрепа на духовните и културни ценности, възстановяването на църквата „Всех Святих“ в гр. Русе, международния фестивал за съвременно изкуство „Процес – Пространство“, който тази година бележи своята 25-та годишнина и много други. 

Пламен Бобоков стои и зад сбъдването на мечтата на поколения русенци - изграждането на „Булстрад Арена“, първата частна многофункционална зала в Югоизточна Европа, като част от голям проект за възраждането на гр. Русе и превръщането му в заслужен притегателен център за културни, спортни, обществени, конгресни и бизнес прояви на Дунавския регион.
Коментари: 0