Плаващият кей край Бургас всъщност няма общо с Кристо

Ръководството на „Пристанище Бургас” било заблудено от търговеца

Плаващият кей край Бургас всъщност няма общо с Кристо
Плаващият кей, който ще обслужва треньорските лодки и катери при домакинството на Европейско първенство клас „Оптимист“ – IODA 2017, е монтиран на вода пред Яхт клуба на бургаското пристанище. Произходът на полиетиленовите кубове обаче не е от проекта „Плаващите кейове“ на Христо Явашев – Кристо, както съобщиха от „Пристанище Бургас” преди няколко дни.

Опровержението на информацията идва от самия порт, като в съобщението се посочва, че ръководството е било подведено при покупката им от търговеца, от когото са закупени.

„Явно не съм се изразил правилно и съм допуснал грешка. Понтоните са подобни, но не са същите. Вашите кубове са сиви, а от проекта на Кристо бели. Съжалявам, че съм станал причина за тази дезинформация”, коментира представителят на фирмата, продала кубовете.

В съобщение от 20 юли Порт Бургас съобщи, че част от арт инсталацията "Плаващите кейове" на световноизвестния творец с български произход Христо Явашев - Кристо ще бъде монтирана в Бургас. Самата инсталация на твореца бе изградена през 2016 г. на езерото Изео в Италия.

Подготовката за международната регата е в разгара си, а първите състезатели вече пристигнаха в Бургас. Европейското първенство за оптимисти 2017 г. е поредният голям шампионат, организиран от Яхт клуб „Порт Бургас”, с което градът се утвърждава като водеща дестинация за организиране на различни международни регати.
Коментари: 0