Плексигласови кабинки ще пазят туристите на плажен бар в Гърция

Това е първото заведение в страната, което предприе стъпки за сезон 2020

Плексигласови кабинки ще пазят туристите на плажен бар в Гърция
2786 ~ 1 мин. четене

Плажен бар на остров Санторини стана първият в Гърция, който монтира плексигласови панели около шезлонгите, за да осигури на туристите достъп до местата, като същевременно ограничи разпространението на коронавирус възможно най-много. Става въпрос за плаж „Демилмар“, разположен в село Периса, известно с черния си пясък.

"Трябваше да намерим решение, за да накараме хората да се чувстват в безопасност това лято. Не можем да чакаме препоръките на властите, трябва да бъдем активни", заяви собственикът на плажа Чарли Чахине пред Greekreporter. Той добави, че служителите ще бъдат оборудвани с маски и ръкавици, обслужвайки клиентите.

Тъй като се очаква мерките за социално дистанциране да продължат да действат в продължение на месеци, гръцкият бизнес продължава да мисли „извън рамките“, пише Greekcitytimes.

За първи път идеята за отделяне на места на плажа с панели беше развита от италианска компания в началото на април.

Плуването в морето в Гърция е разрешено отново от 4 май, но организираните плажове остават затворени до средата на юни. Някои правителствени служители обаче намекнаха през уикенда, че се обмисля да отворят по-рано. 

Министърът на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис днес заяви, че също се мисли и за отваряне на кафенета, барове и ресторанти по-рано от първоначално предвиденото на 1 юни.

Подкрепи Economic.bg