Пловдивският завод на Schneider Electric има нов директор

Мария Топчийска ще отговаря за дългосрочната визия за развитието на завода

Пловдивският завод на Schneider Electric има нов директор
2558 ~ 1 мин. четене

Пловдивският завод на френската компания Schneider Electric има нов изпълнителен директор - инж. Мария Топчийска. Тя заема мястото на досегашния Реми Борел и вече е встъпила в длъжност, съобщават от фирмата. Топчийска е първата жена, която застава начело на фабриката на компанията в България.

Мария Топчийска ще отговаря за дългосрочната визия за развитието на завода, свързана с усъвършенстване на системите за управление, поддръжка и ефективност.

Топчийска е работила за производствени предприятия от различни сектори в страната и чужбина и има опит като мениджърство, търговия и маркетинг. В продължение на няколко години Мария Топчийска е външен консултант на Schneider Electric, а от две години и част от екипа на компанията като мениджър „Индустриализация и поддръжка“.

Именно тя ръководи процеса за превръщането и сертифицирането на пловдивския завод в "Smart Factory", което стана факт в края на 2019 г. За да получи престижния сертификат, българската производствената база покрива множество високо стандартизирани международни критерии. Фабриката оперира с BMS (Building Management System) или дигитални системи за енергиен мениджмънт.

„Екипът на Schneider Electric в България постоянно инвестира в създаването и внедряването на иновативни технологии. И резултатът е, че над 65% от процесите в производствената база в Пловдив са изцяло автоматизирани“, посочи Мария Топчийска.

Коментари: 0