По стъпките на успешния предприемач

Автоматизирането е ключът към добре организираното време

По стъпките на успешния предприемач

Снимка: Unsplash

Времето е един от най-ценните ресурси и всичко, което отнема твърде много от него, трябва да бъде автоматизирано. Това, според списание Forbes, е една от тайните на успешния предприемач, тъй като ще позволи на човек да се съсредоточи върху големите проекти.

Автоматичен отговор на имейлите

Ако управлявате бизнес и го координирате на различни нива, то със сигурност получавате десетки имейли всекидневно. Входящата пощенска кутия на предприемачите обикновено е препълнена, но въпреки това важните съобщения не трябва да се пропускат. Това обаче понякога означава да прекарате целия си ден в отговаряне на запитвания. 

Тим Ферис нарича имейлите „най-голямото прекъсване в съвременния живот“ и препоръчва всеобхватния автоматичен отговор. Поставете изчерпателен такъв и наблюдавайте как 80% от хората намират отговор на въпросите си.

Автоматизиране на домакинството

Домът трябва да предоставя приятни емоции, а не да се превръща във втора работа. Автоматизирайте всичко, което можете. Направете график за останалото, което не може да се автоматизира, като по този начин ще минимализирате времето, което прекарвате в „лутане“ за организиране на задълженията.

Последващи действия

Рядко някой чува променящо живота „да“ още от първия път, когато поиска нещо. Най-големите сделки обикновено изискват постоянство. Не оставяйте това на случайността. Създайте автоматизирани напомняния, чрез които ще може да персонализирате на 100% комуникацията си. Това създава доверие.

Реклами

Онлайн рекламите могат да направят много и да достигнат до всички ваши клиенти, но в същото време могат и просто да са пари, „хвърлени“ на вятъра. Опитайте се да разберете на сто процента жизнените нужди на вашите клиенти, за да може да насочите всичките си усилия натам и да публикувате възможно най-много реклами. Използвайте максимално и рекламните инструменти на Facebook.

Коментари: 0