Подходящи скъпоценни камъни за всеки месец

Те са носител на силна енергия

Подходящи скъпоценни камъни за всеки месец

Скъпоценните камъни са парченца минерални кристали, познати на света от древността. И до днес се вярва, че те са носител на силна енергия и са предпочитани както от жени, така и от мъже. Използват се като украшения на бижута, различни предмети за дома, посуда, с широко приложение в модата при изработката на дрехи, обувки и различни видове аксесоари. 

Съществуват множество разновидности и цветове, подходящи за всеки вкус, които ювелирите използват за направата на аксесоари. Кой месец, какъв скъпоценен камък е подходящо да се носи, проследиха от yaza. Тенденцията всеки месец да се носи различен скъпоценен камък идва от Полша още през 16-ти век.


Януари

Най- добре е да започнете годината с диамант. Това е най- скъпият скъпоценен камък, който в древността се е използвал като оръжие на труда заради неговата твърдост.

Февруари

Носете гранат. Той е символ на постоянство и вярност. Граната е наречен на семената от нар.

Март

Аметист. Той е символ на спокойствието. Аметистът е наречен на персонаж от гръцката митология.

Април

Изумруд. Този камък е символ на красотата. В древността се е смятал дори за по- скъп от диаманта. Той има успокояващо действие и поради тази причина е бил любим на Римските императори.

Май

Сапфир. Той е подходящ за пролетта, защото варира в цветова гама от синьо- зелено до бледо розово. Вярвало се е, че Земята представлява гигантски сапфир.

Юни

Опал. Това е камъкът на добродетелите, въпреки че назад в годините се е смятал за отровен.

Юли

Перли. Те са отражение на честота и невинност. Станали модерни в началото на 19 век, като кралските бижута.

Август

Рубин - червеният камък е на почит в Азиатската култура, считан за свещен камък, който носи щастие и благоденствие на притежателя си.

Септември

Тюркоаз, познат като камък на веселието. Изключително почитан в индийската култура. Вярва се, че носи мир и хармония в семейството.

Октомври

Топаз. Познат е от дълбока древност. Името му произлиза от остров в Черно море. Той има разновидности в множество цветове. 

Ноември

Лазурит. Той е много нежен камък, които се драска лесно и може да се разтваря във вода. В Египет и Вавилон са го смятали за божествен.

Декември

Малахит. Той е зелен на цвят и действа успокояващо на нервната система. Името му идва от гръцки, а блясъкът на камъка е стъкловиден. 

Коментари: 0