Полицията арестува седми човек за атентата в Манчестър

Властите разследват терористична мрежа, която стои зад кървавото нападение

Полицията арестува седми човек за атентата в Манчестър
964 ~ 1 мин. четене
Властите в Манчестър арестуваха седми заподозрян, свързан с терористическата мрежа, която стои зад убийството на 22 души след концерт на Ариана Гранде. Полицията е извършила контролиран взрив рано тази сутрин при претърсване на адрес в южната част на града, предадоха световните медии.

До момента задържаните са седем. По-рано полицията в Манчестър заяви, че извършила и друг арест. Задържана е жена в квартал "Блекли" в Северен Манчестър, но нейното име и възраст не са съобщени. В рамките на разследването са задържани и други петима мъже.

В Либия бяха арестувани и бащата и брата на 23-годишния Салман Абеди, който уби 22-ма души и рани други 65. Властите в Триполи са категорични, че двамата братя имат връзка с терористичната групировка "Ислямска държава". Според тях Хашем е бил в контакт с брат си Салман и е знаел за планираната атака.

Сестрата на атентатора от Манчестър Салман Абеди смята, че брат й е извършил подобно нещо, за да отмъсти за американските въздушни удари в Сирия. По думите на Джомана Абеди в интервю за WSJ той е бил мил и любящ и тя е изненадана от това, което е направил. 

Междувременно американската певица Ариана Гранде прекъсна турнето си след кървавия атентат. Тази седмица тя имаше два планирани концерта в Лондон, които са отменени, както и всички други до 5 юни. За момента концертът е Париж не е отменен. Според организаторите певицата планира и турне в Латинска Америка. 
Подкрепи Economic.bg