Пореден привърженик на нацизма е уволнен от правителството

След като вчера зам.-министърът Павел Тенев подаде оставка, днес беше освободен и друг кадър на ОП

Пореден привърженик на нацизма е уволнен от правителството
3647 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов е уволнил служител на Министерство на отбраната, който е публикувал снимки с нацистки поздрав. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти.

Въпросният служител е Иво Антонов, директор на дирекция „Социална политика” в Министерството на отбраната. Антонов е публикувал своя снимка в социалната мрежа Facebook пред танк, с изпъната ръка в нацистки поздрав.

„Подобни снимки, подобни изказвания няма да търпим“, каза Цветанов. Във връзка с исканията на опозицията за оставка на вицепремиера Валери Симеонов заради реакцията му по скандала със снимката с нацистки жестове на вече подалия оставка зам.-министър Павел Тенев, Цветанов посочи, че това действие е нормално и координирано между две сили - БСП и ДПС.

Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че търсенето на начини за дискредитирането на правителството винаги е в основните приоритети на всяка една опозиция. Цветанов обясни, че трябва да се отчете, че в БСП има вътрешни противоречия и проблеми. „Съвсем нормално е да търсиш пренасочването на тази негативна енергия в партията, излизайки навън и търсейки някакви подобни скандали, които да се разрастват“, допълни заместник-председателят на ГЕРБ.

По-рано вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов обвини в. Сега в атака срещу правителството и обеща да съди изданието. Причината е заглавието на статията във вестника: "В. Симеонов: Кой знае какви майтапчийски снимки от "Бухенвалд" имам?!". По думите той никога и по никакъв начин не е произнасял думите, че е правил шегаджийски снимки в "Бухенвалд".

Подкрепи Economic.bg