Поредно разследване в Конгреса срещу Facebook, Google и Amazon

За условията на конкуренция за малките фирми

Поредно разследване в Конгреса срещу Facebook, Google и Amazon

Снимка: Pixabay

Facebook Inc, Amazon.com Inc и Google - част от Alphabet Inc, ще бъдат изправени пред проучване в Конгреса на САЩ за това как големите технологични компании могат да навредят на конкурентния пейзаж за малкия бизнес, съобщи Bloomberg, цитирана от Ройтерс.

Председателят на Комитета за малък бизнес в Конгреса Нидя Веласкес планира да покани компаниите да отговорят на въпроси от комисията в края на октомври или началото на ноември, съобщи Bloomberg.

„Председателят Веласкес вярва, че малките предприятия заслужават да се конкурират при равни условия и се надява изслушването да бъде възможност за комитета да проучи как се развива малкия бизнес предвид доминирането на големите технологични компании в области, вариращи от електронната търговия до интернет трафика ", се казва в информацията, в която се цитира говорител на Веласкес.

Големите технологични компании вече са изправени пред поредица от широкообхватни разследвания, включително тези от законодателите и американското министерство на правосъдието по въпроси като ангажиране в антиконкурентното поведение.

Amazon, Facebook и Google засега не са отговорили с коментар пред Reuters по темата.
Коментари: 0