Порошенко: Всички от НАТО подкрепят влизането ни

Украинският президент е обсъдил с Доналд Тръмп газопровода \"Северен поток 2\"

Порошенко: Всички от НАТО подкрепят влизането ни

Снимка: БТА

460 ~ 1 мин. четене
Украинският президент Петро Порошенко заяви, че всички страни членки на НАТО по време на срещата на върха са изразили пълна подкрепа спрямо политиката на Киев за присъединяване към Алианса, пише агенция ТАСС.

"Няма да назовавам дати, но искам да кажа, че никой няма да успее да блокира встъпването на Украйна в НАТО. Това е суверенно право на украинския народ", каза Порошенко пред журналисти след форума в Брюксел. По думите му преобладаващата част от украинските граждани подкрепят курса към НАТО и Украйна е "напреднала много" по този път. "Най-после спряхме с разговорите, че членството в НАТО щяло да раздразни Русия", обобщи държавният глава на Украйна.

Порошенко каза още, че в Брюксел е обсъждал с президентите на САЩ и Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон техните предстоящи срещи с Владимир Путин, като дискусията с Тръмп е била "подробна". Порошенко каза, че е разговарял с Тръмп и за газопровода "Северен поток 2", както и за напредъка на реформите в Украйна. По време на срещата с Макрон френският президент, който в неделя ще бъде в Москва, обещал да повдигне пред Путин въпроса за украинските граждани, които лежат в руски затвори.
Подкрепи Economic.bg