Поръчките на Takeaway летят със 79% нагоре през 2021 г.

Пандемията изигра ключова роля за постигнатите резултати за първото тримесечие на годината

Поръчките на Takeaway летят със 79% нагоре през 2021 г.

Снимка: Facebook/Takeaway България

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Доставчикът на храна Just Eat Takeaway, известен с платформата Takeaway.com и в България, обяви, че за първото тримесечие на годината поръчките са нараснали със 79% до 200 млн. броя, предава Reuters. Базираната в Амстердам фирма посочи в края на миналата година, че очаква покачване с около 42% през първите три месеца на 2021 г., но резултатите сега са почти двойни на прогнозите.

Началото на 2021 г. беше много силно за нас“, заяви изпълнителният директор на компанията Джитсе Гроен.

Търсенето на услуги за доставка процъфтя по време на COVID пандемията, включително в ресторантьорския сектор. Правителствата по цял свят затвориха заведенията за посетители, оставяйки им единствено възможността да предлагат храна за вкъщи.

От Takeaway заявиха, че обичайно зимните месеци са силни, но пандемията определено им е дала тласък. Най-голям растеж през първото тримесечие на 2021 г. е отбелязан във Великобритания, където поръчките са нараснали с около 96%, достигайки до 63.8 млн. броя. Тези в Германия пък са се увеличили със 77% до 39.2 млн. броя, докато в Нидерландия – с 53% до 15.3 милиона.

Компанията, която на 12 май предстои да обяви финансовите си резултати за първите три месеца, все още няма прогнози за очакваните приходи и отказа да спекулира с предварителни числа.

Въпреки положителните стойности през март Takeaway отчете нетна загуба от 151 милиона евро за 2020 г.

Коментари: 0