Последиците от Brexit няма да засегнат квалифицирани работници

Има много причини да смятаме, че Лондон остава финансов център на Европа

Филип Хамънд:

Последиците от Brexit няма да засегнат квалифицирани работници

Мерките на правителството на Великобритания по ограничаване на миграцията на страните от ЕС няма да засегне висококвалифицираните работници и специалисти от финансовия сектор. Това заяви министърът на финансите на Обединеното кралство Филип Хамънд.

„Не можем да приемем неконтролируемо свободно движение на хора. Това е политически резултат от референдума” – каза той, подчертавайки, че британските власти ще съдействат "за насърчаване на движението на висококвалифицираните кадрите между финансовите институции в подкрепа на инвестициите в икономиката на Великобритания."

"Има много добри причини да смятаме, че в интерес на всички икономики в ЕС, включително и икономиката на Обединеното кралство, Лондон остава финансовия център на Европа. Структурите, които имаме в Лондон като банки, фондове, застрахователни дружества, юридически и консултантски фирми, не могат да бъде пресъздадени никъде другаде" - продължи Хамънд .

Ако разрушим или преместим това в преследване на определено ограничено и хипотетично национално превъзходство, би било грешка за всички наши партньори в ЕС, смята той. 

Коментари: 0