Последно поколение Lancer Evolution представят от Mitsubishi

Японският концерн прекратява производството на легендарната бегачка

Последно поколение Lancer Evolution представят от Mitsubishi

Един от най-известните „мускулести“ автомобили в сериино производство Mitsubishi Lancer Evolution ще излезе в пенсия. Прекратяването на производството е шокираща новина за хилядите фенове на модела, но добрата новина в случая е, че на автоизложението Tokyo Auto Salon ще бъде представена финалната версия на Lancer Evo.

Автомобилният форум ще се проведе от 9 до 11 януари и ще даде възможност на любителите в Япония за първи да се докоснат до последното поколение на най-успешния модел на японците, участвал в редица международни рали шампионати.


През ноември от Mitsubishi потвърдиха, че преустановяват производството на бързия седан, като също така споделиха, че са подготвили последна модификация на модела. Този вариант се нарича Mitsubishi Lancer Evolution X Final Concept и ще бъде сантиментален модел за колекционерите на мощни автомобили.

Подобренията по автомобила касаят най-вече мощността на двигателя, който ще е с обем от 2 литра. Той е снабден с битурбо и спортно окачване на компанията HKS, като всмукателния колектор и изпускателни функции на турбината са произведени по нова система и имат модерен електронен блок за контрол.

Пет степенната механична скоростна кутия дава възможност на шофьора да контролира по-лесно 4-цилиндровия двигател, чиято мощност достига до цели 480 конски сили. За сравнение последното поколение Lancer Evolution X има двигател с мощност 440 конски сили.

Коментари: 0