Туит на Мъск вдигна акциите с 5100% на грешна компания 

Всички разбраха, че това е било объркване, но акциите на Signal Advance продължават да поскъпват

Туит на Мъск вдигна акциите с 5100% на грешна компания 

Снимка: Wallpapertip

Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева

Препоръка за приложение от главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск доведе до невиждан интерес към акциите на малка компания за производство на медицинско оборудване, пише Bloomberg. На 7 януари Мъск написа в Twitter “Използвайте Signal”, имайки предвид услугата за криптирани съобщения на различни платформи, разработена от Signal Foundation и Signal Messenger. До края на деня обаче акциите на Signal Advance поскъпнаха шесткратно, но по погрешка.

Недоволство срещу WhatsApp

Задвиженото от публикацията на Мъск рали доведе до ръст в цената на акциите на компанията от над 5100% в рамките на три търговски сесии, с което пазарната ѝ капитализация достигна 390 млн. долара.

Въпреки че объркването стана ясно малко по-късно, акциите на компанията продължиха да се покачват. Книжата на базираната в окръг Рошарон, щата Тексас, поскъпнаха с 885% в понеделник, преди да преустановят ръстовете.

Настоятелно препоръчваме хората да правят необходимата проверка и винаги да инвестират внимателно”, заяви главният изпълнителен директор на Signal Advance Крис Химел. “Компанията не е свързана с Мъск или приложението Signal”.

Signal Advance не е подавала годишни доклади до Комисията по ценните книжа и борсите от 2019 г. насам. Тя няма никакви приходи между 2014 до 2016 г., става ясно от финансовите ѝ отчети.

Акциите на Signal Advance поскъпват с над 5100% от 6 януари. 

Междувременно в отговор на коментар в Twitter Мъск посочва, че прави дарения на Signal от година насам и планира да предостави повече средства на компанията в бъдеще.

Коментари: 0