Появиха се спецификации на Sony Xperia X Ultra

Очаква се устройството да е следващият флагман на Sony при фаблетите

Появиха се спецификации на Sony Xperia X Ultra
1412 ~ 1 мин. четене

След трудното начало на миналата година, от Sony все пак се поздравиха с успех и 2016 г. се оказа добра благодарение на новите устройства, базирани на линията Xperia X. Сега в онлайн пространството изтекоха спецификациите на Sony Xperia X Ultra, който се очаква  да е следващият флагман на компанията при фаблетите, пише GsmArena.

Устройството ще има висок дисплей, по-дълъг от популярните в този сегмент Galaxy S8 и LG G6. Със своите 6.45 инча дисплеят на Xperia X Ultra ще е във формат 21:9.

В изтеклата информация няма данни за резолюцията, но предвид миналите устройства на компанията, може да се предположи, че дисплеят ще е Full HD, 1080p и допълнителни пиксели заради по-дългата страна.

Според слуховете в устройството ще се използва процесор Qualcomm Snapdragon 660 CPU с 4GB RAM. Бордовото хранилище, в което ще се съхраняват снимки, ще е с 64GB памет. Xperia X Ultra ще разполага с две камери – една 19-мегапикселова и втора 13-мегапикселова. Устройството ще стартира с версия за Android 7.0, а батерията ще е с капацитет 3.050 mAh. Също така смартфонът ще бъде водоустойчив и ще може да издържа на потапяне под вода. 

Подкрепи Economic.bg