Правителственият Airbus ще се оборудва с навигация за 400 хил. лв.

Навигацията на самолета разполага с 5 МВ памет и използва 1.44 МВ дискети

Правителственият Airbus ще се оборудва с навигация за 400 хил. лв.

Снимка: Министерство на транспорта

3959 ~ 1 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
Държавният „Авиоотряд 28“ е обявил обществена поръчка за абонамент за навигационна база данни за правителствения самолет Airbus A319. Тя е на стойност от 400 хил. лв. без ДДС, стана ясно от публикуваната информация на сайта на оператора.

Абонаментът е за 4 години, а правителственият отряд иска да закупи карти за Европа, Близкия изток, Северна Африка и Азия. Според информацията от поръчката новите навигационни карти ще се ползват само от Airbus A319. Навигацията на самолета разполага с 5 МВ памет и използва 1.44 МВ дискети.

В поръчката на оператора пише още, че при необходимост, по заявка на "Авиотряд 28", изпълнителят трябва да осигурява безплатно до 3 междинни бази данни за ползване годишно освен предвидените в договора месечни обновления. В случай че безплатните бази данни бъдат изчерпани, възложителят има право да заяви до осем еднократни междинни бази данни за целия срок на договора срещу допълнително заплащане.

"Авиоотряд 28" е основан през 1972 г., когато се навършват 28 години от преврата на 9 септември 1944 г. (от където идва и името на оператора). Той изпълнява основно полети със специално предназначение и такива на министерствата и ведомствата. Освен това авиационният оператор изпълнява и дейност на обучение и повишаване на професионалната квалификация на авиационния персонал. 
Коментари: 0