Представиха нов телефон BlackBerry - първият с двойна камера

Той има няколко ключови функции за защита на личните данни

Представиха нов телефон BlackBerry - първият с двойна камера
Китайската компания TCL, която купи марката BlackBerry, представи в Ню Йорк най-новия си модел - BlackBerry Key2 - първият с двойна камера. 

Въпреки че Key2 има външен вид и усещане за традиционен телефон BlackBerry, той има и доста съвременни функции, особено когато става дума за сигурност. Три от тях са много ключови - смартфонът разполага с браузър, който не проследява уеб активността ви и ви предупреждава, когато различни приложения опитват да вземат личните ви данни. Другите две функции са сканиране на вируси и тайни папки за лични снимки и документи.

Разбира се, телефонът все още има физическа клавиатура, но с нея може да се правят повече неща - като например, да превъртате нагоре и надолу уеб страница с пръста си. 

Устройството има до два дни живот на батерията, за първи път - двойна камера, и нови популярни функции на камерата, като например режим Портрет. Камерата на гърба е двойна, като има два 12МР сензора, като единия е по-голям, а другият - по-чувствителен на светлина. Камерата отпред е 8МР. 

Телефонът поддържа най-новата операционна система Android - 8.1 Oreo.

Друга нова функция е Speed Key - бутон, който се намира в долния десен ъгъл на клавиатурата. Speed Key позволява на потребителя да си направи бързи клавишни комбинации с този бутон и друго копче на клавиатурата. Тези комбинации могат да са за най-различни функции в телефона или за пускане на определено приложение. Общо може да се направят 52 такива комбинации. Освен това Speed Key позволява тези комбинации да се активират по всяко време без значение каква функция или приложение се използват в дадения момент.

Key2 има подобрена клавиатура, като бутоните са малко по-високи и имат подсветка. Бутонът за интервал е и с вграден сензор за пръстов отпечатък.

Цената на апарата започва от 649 долара и още в края на този месец ще започнат продажбите му в САЩ, а през юли - и в целия свят.
Коментари: 0