Премиерът обеща надбавки за пенсионерите по Великден

Танев подава оставка в понеделник, остава съветник на Борисов

Премиерът обеща надбавки за пенсионерите по Великден
144 ~ 1 мин. четене
Пенсионерите ще получат надбавки и за Великден. Причината е, че през януари правителството е успяло да събере почти 1 млрд. лева от приходните агенции. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в Бургас днес. Именно от тези пари министър-председателят е наредил да се отпуснат бонуси за пенсионерите.

По-рано днес премиерът се срещна с министъра на образованието Тодор Танев и представители на Реформаторския блок. Танев още не е подал оставка, това ще стане в понеделник, обяви Борисов.

Той е поканил е проф. Тодор Танев да остане като негов съветник в правителството, след като си тръгне от образователното министерство.

Попитан за това дали приема номинацията на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието, Борисов посочи: „Ще им дам още няколко дни на РБ да си решат”. Това означава, че МС няма да внесе в НС предложението за избиране на нов министър. Като обяснение за това забавяне премиерът посочи: „И без това ми трябват депутати, а едни сега са с президента в Бразилия, други – на закуската на Обама”. „Иначе ще ми бламират избора”, притесни се Борисов.

Подкрепи Economic.bg