Премиерът ще представи пред парламента доклад за европредседателството

Бойко Борисов ще отговори на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова за миграцията

Премиерът ще представи пред парламента доклад за европредседателството
Премиерът Бойко Борисов ще представи пред парламента доклад за европредседателството. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Докладът на министър-председателя касае участието на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз по време на Българското председателство и основните приоритети по време на Австрийското председателство.

В началото на пленарната седмица депутатите приеха процедурни правила за отчета на министър-председателя. Съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание премиерът Бойко Борисов ще може да се изкаже в рамките на 10 минути от парламентарната трибуна. С такова време ще разполагат и отделните парламентарни групи. Ако в залата присъстват евродепутати, те също ще имат право да се изказват. Заедно с премиера в парламента ще дойдат и други членове на Министерски съвет, за да отговарят на въпроси, като отговорите на министрите ще бъдат последната част от процедурата.

След отчета за европредседателството ще започне и петъчният парламентарен контрол, в който премиерът Бойко Борисов ще отговори на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова. Въпросът на лидера на опозиционна партия към министър-председателя е свързан с политиката на правителството по въпросите на миграцията в България и Европа.

В контрола ще участват още петима министри от кабинета „Борисов“ 3. На депутатски питания ще отговарят министърът на земеделието Румен Порожанов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Най-много са питанията към регионалния министър Николай Нанков, който  ще отговори на общо 16 въпроса.
Коментари: 0