През 2020 г. Apple може да пусне 5 нови модела iPhone

Прогнозата е на един от най-добрите познавачи на компанията Минг-Чи Куо

През 2020 г. Apple може да пусне 5 нови модела iPhone

Снимка: Apple

Тези, които планират да си купят нов iPhone през следващата година, може да имат  повече опции от всякога.

Има шанс Apple да пусне пет нови iPhone модела през 2020 г.: четири версии на своя водещ iPhone и продължение на нискотарифния iPhone SE от 2016 г. Това твърди Минг-Чи Куо, анализатор от TF International Securities, известен с прогнозите си за бъдещи продукти на Apple.

Ако прогнозата на Куо се окаже точна, това би представлявало основна промяна в продуктовата стратегия на iPhone на Apple. За последните четири години Apple показва по три нови iPhonе-a. Преди това, от 2013 г. до 2015 г., Apple предлагаше на купувачите на iPhone по две нови опции за избор.

Но пускането на пет нови iPhone модела за една година ще сигнализира за забележима промяна в подхода на Apple, пише Business Insider.

Ето и какви ще са петте различни модела iPhone на Apple, за които се носят слухове, че идват следващата година.

1. 5,4-инчов iPhone с две камери

Това не е първият път, когато Куо прогнозира, че Apple може да пусне iPhone в нов 5.4-инчов размер през следващата година.

Отначало изглеждаше, че този по-малък iPhone може да бъде наследник на 5,8-инчовия iPhone 11 Pro. Но най-новата информация на Куо предполага, че всъщност може да е модел от по-нисък клас.

Докато всички iPhone устройства на Apple през 2020 г. се очаква да имат OLED дисплей и поддръжка на 5G, тази версия може да има само две камери вместо три, според Куо.

Ако сегашната линия на iPhone на Apple е някакъв индикатор за бъдещето, представата, че 5,4-инчовият iPhone ще има само две камери предполага, че може да е по-евтин от другите модели.

2. 6.1-инчов iPhone с две камери

Apple може да пусне друга версия на този iPhone с двойен обектив с по-голям 6,1-инчов екран и през следващата година, казва Куо. Така този модел ще е със същия размер като iPhone 11 и миналогодишния iPhone XR.

Този телефон, подобно на останалите, за които се твърди, че Apple ще пусне следващата година, също ще поддържа 5G свързаност и ще има OLED екран. Но отново, тъй като има само две камери вместо три, има вероятност това да е друга версия на по-евтиния iPhone през следващата година в по-голям размер.

3. 6.1-инчов iPhone с три камери

Нов 6,1-инчов iPhone с три камери може да се появи през следващата година, според Куо. Вероятно той ще е наследник на iPhone 11 Pro.

Този телефон, подобно на по-евтините модели, също ще може да се свързва към 5G мрежи и се очаква да идва с OLED екран.

Очаква се Apple също да добави 3-D камера, която би подобрила опита за използване на приложения с увеличена реалност към iPhone през следващата година, според Марк Гурман от Bloomberg. Но не е ясно дали тази 3-D камера ще стигне до всички нови iPhone модели на Apple, или само за определени модели.

4. 6.7-инчов iPhone с три камери

Куо предполага, че по-голям 6,7-инчов iPhone с три камери може да се появи и през 2020 година. Това би бил най-големият екран, който Apple някога е поставяла на iPhone. Сегашният iPhone 11 Pro Max, например, има 6.5-инчов дисплей.

Тъй като настоящият iPhone 11 Pro на Apple се предлага в два размера, възможно е този 6,7-инчов iPhone да е опцията с по-голям размер за следващата година - например, iPhone 12 Pro.

5. Нова версия на по-евтиния iPhone SE

Най-накрая Apple може да пусне наследник на по-евтиния iPhone SE, който беше пуснат през 2016 г. на цена от $4 според информацията на Куо и японския вестник Nikkei Asian Review.

Телефонът може да стартира през първата половина на 2020 г. и може да наподобява iPhone 8 с 4.7-инчов дисплей. Може да работи и със същия процесор като iPhone 11 и iPhone 11 Pro.
Коментари: 0