Президентът на Intel Рене Джеймс се оттегля

Тя ще сдаде поста си до 2016 г.

Президентът на Intel Рене Джеймс се оттегля

Снимка: Intel

Рене Джеймс, президент на Intel  обяви, че се оттегля от поста си. Джеймс е президент на Intel от 2013 г., като ще остане на поста си до януари 2016 г. Тя сподели, че напуска, за да се реализира като изпълнителен директор в друга компания, съобщава kaldata.com. 

"Когато двамата с Браян (Крзанич, изпълнителният директор на Intel) бяхме назначени на своите сегашни позиции, знаех, че да съм лидер в една компания е нещо, което желая най-много в моето кариерно пътешествие. Сега за мен е време да направя тази следваща стъпка", обяви Джеймс в писмо до служителите на компанията.

Джеймс е в Intel от 1987 г., оглавявайки екипа на тогавашния президент на компанията Андрю Гроув. Впоследствие тя отговаря за продуктовия маркетинг на различни софтуерни продукти, след което е назначена за продуктов мениджър на звеното, отговарящо за 386 системите, а по-късно заема различни водещи позиции в софтуерните отдели на Intel. 

Една от личните мисии на Джеймс в Intel през последните години е стимулирането на присъствието на повече жени и представители на малцинствени групи в компанията, като цел на тази програма е присъствието на равен брой жени и мъже в Intel до 2020 г.
Коментари: 0