7 причини да изберете iPhone 7 пред новите \"8\" и \"Х\" модели

По-старият iPhone 7 също крие някои предимства

7 причини да изберете iPhone 7 пред новите \
14928 ~ 3 мин. четене
Има куп страхотни устройства на смартфон небосвода, които човек може да си купи и да остане доволен.  Ако все пак е решен тази година непременно да се сдобие с iPhone, вероятно отвсякъде е бомбардиран със суперлативи за новите модели „8“ и „Х“. Те обаче за мнозина идват като твърде скъпо удоволствие. 

За сметка на това някои по-стари версии в портфолиото на марката също са опция, достойна да привлече потребителите. Един от телефоните, който определено заслужава внимание, е iPhone 7. Според Дейв Смит от Business Insider това е най-мъдрият избор, който човек може да направи, ако не е готов да инвестира в най-новите устройства на Apple от висок клас. 

Ето и неговите 7 причини за това: 

1. Цената 

Първата и най-важна причина е по-ниската и достъпна цена - iPhone 7 е по-достъпен от iPhone 8 и iPhone X. Тези на iPhone 8 стартират от 699 долара, което е със 150 долара повече от началните суми за iPhone 7, който чисто технологично всъщност не е много по-различен. 

Що се отнася до iPhone X, който се очаква да излезе на пазара през ноември, там вече става дума за цени от 999 долара нагоре. За сметка на това iPhone 7 може да се намери за 549 долара, което е почти наполовина по-евтино. 

2. Цвета

iPhone 8 се предлага в три цвята: сребърен, златен и космически сив, a iPhone X само в два: черно и бяло.

Затова пък iPhone 7 и 7 Plus идват в пет различни възможности: черен кехлибар, матово черно, сребро, злато и розово злато.

3. Стъкленият корпус на iPhone 8 и iPhone X

Според Дейв Смит стъклото, което е използвано във връзка с безжичното зареждане, прави повърхността на устройствата по-крехка и по-податлива на петна и пръстови отпечатъци. Според него това ще докара на собствениците допълнителни притеснения дали покритието няма да се пукне. За разлика от тях iPhone 7 e оборудван с алуминиева рамка, което пък прави телефона по-устойчив при падане. 

4. Зареждането

iPhone 8 и iPhone X са първите модели на марката, който поддържат бързо и Qi безжично зареждане, но и двете функции изискват закупуване на допълнителни аксесоари. Въпросът е дали човек действително се нуждае от тези екстри, вариращи на цени между 25 и 75 долара. 

5. Задната камера 
 
Според Смит хардуерните характеристики на задните камери iPhone 7 Plus, 8 Plus и X са почти идентични, а новите дори имат по-бавна синхронизация със светкавицата True Tone. По-малките версии „7“ и „8“ също се справят добре, но по-големите „Plus” модели идват с допълнителен втори обектив, който позволява изображението да се приближи без да се губи от качеството му. 

Разбира се, iPhone X може да предложи някои новости в смартфон снимането, които надхвърлят способностите на по-старите варианти. Той може да се похвали с по-добри функции за портретно снимане и наличието на оптична стабилизация в задната камера както за широкоъгълни, така и за телеобективи. Това помага за по-ясно изображение, включително и на видето. 

6. Предната камера

Юбилейният iPhone X има система TrueDepth, която включва набор от сензори, необходими за работата на лицевото 3D разпознаване, позволяващо както отключване на устройството, така и извършването на покупки чрез Apple Pay. 

Що се отнася до останалите параметри, Смит твърди, че и в предните камери в трите iPhone модела – „7“, „8“ и „X“, също няма особена разлика. 

7. Операционната система

Независимо кой от моделите ще ползва човек, потребителското изживяване в iOS е все така добро. С новите модели дойде и новата версия на операционната система – iOS 11, която е налична и за iPhone 7. 


Подкрепи Economic.bg