10 причини да посетите Австралия

10 причини да посетите Австралия

Снимка: Pixabay

2405 ~ 2 мин. четене

Австралия е шестата по големина държава в света и единствената, която заема цял континент. Ширината й е колкото разстоянието от Москва до Лондон. Тя е най-голямата държава в Австралазия и включва остров Тасмания и множество по-малки острови в Индийския и Тихия океан. Въпреки, че е малка, Австралия е известна като "мощна" страна. Представяме ви 10 причини, които ще ви накарат да посетите тази чаровна държава.

10. Влечуги и птици

Австралия е дом на много животни, включително и на най-големите прилепи на планетата. Там можете да срещнете т.н. летяща лисица - прилеп, който има тяло и лице на лисица, както и крила. В Австралия живеят и едни от най-опасните питони на земята.

9. Коала

Австралия е дом на коалите и не трябва да се плашите ако срещнете тези симпатични животинки по време на вашето пътешествие.

8. Барбекю

Австралийците са известни с уменията си да правят добро барбекю. В много паркове има специално пригодени места за това.

7. Вино

Австралия е един от най-добрите винени региони в света. Държавата е четвъртият най-голям производител на вино на Земята. Река Маргарет, близо до Пърт, долината на Хънтър, разположена в непосредствена близост до Сидни и долината Бароса, близо до Аделаида, са невероятни винарски райони, в които се произвеждат вина като пино ноар и сира.

6. Каране на сърф

Австралия е едно от най-добрите места в света за каране на сърф. То е част от културата на австралийците. Най-добрият регион е австралийският източен бряг.

5. Впечатляваща брегова линия

Австралия има много привлекателни плажове, които се простират на около 50 000 км по крайбрежието. Това са едни от най-луксозните плажни заливи в света. Корал Ней, Мейнли, Кейбъл, са едни от най-желаните морски брегове в света.

4. Природа

Австралия има най-красивите джунгли в света. Най-старите тропически гори на Земята се намират в Куинсланд. В тях има много флора и фауна.

3. Двойна водна система

Двойната водна система е създадена от австралиеца Брус Томпсън. Целта му е била да създаде тоалетна, която да е екологична.

2. Изобретатели на черната кутия

Черните кутии в самолетите са създадени от австралиеца Дейв Уорън през 1953 г. Той загубва баща си в самолетна катастрофа през 1933 г. и решава да създаде устройство, което ще помогне да се проследи причината за самолетните катастрофи.

1. Рифове

Австралия е дом на едни от най-красивите коралови рифове на планетата. Големият бариерен риф е известен със своята морска фауна. В него могат да се видят красиви живи корали, акули, костенурки. Той е перфектно място за гмуркане.

Подкрепи Economic.bg