Принц Луи бе кръстен на частна церемония (снимки)

Събитието бе и първата поява на цялото семейство на принц Уилям и Кейт Мидълтън с трите им деца

Принц Луи бе кръстен на частна церемония (снимки)

Снимка: БТА

Най-младият член на британското кралско семейство - принц Луи, бе кръстен днес на частна церемония, на която се събраха повечето от членовете на кралската фамилия, но без да присъстват кралица Елизабет II и съпругът й -  херцогът на Единбург принц Филип.Бъкингамският дворец каза, че решението е взето от кралицата и херцога и херцогинята на Кеймбридж принц Уилям и Кейт Мидълтън "преди време" и това не се дължи на здравословни причини.

Кръщението е първото публично събитие за принц Луи, който се роди в Лондон на 23 април. Събитието беше водено от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби.Десетки събрали се хора бяха дошли да видят кралските гости на събитието, като най-много внимание привлече робата, в която е облечен малкият принц за кръщенето. Тя е същата,в  която бяха кръстени по-големите му брат и сестра принц Джордж и принцеса Шарлот. И е точна реплика на робата, направена за най-голямата дъщеря на кралица Виктория през 1841 г. - от кремава дантела и бял сатен.Хората, събрали се в центъра на Лондон, можеха да видят и гостите - принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, херцог и херцогиня на Съсекс, дядото на малкия Луи принц Чарлз и съпругата му Камила, херцогиня на Корнуол. Освен членовете на семейството, към кралските гости се присъединиха за церемонията и шестимата малки кръстници на принц Луи - деца на приятели и близки на неговите родители.

След пристигането на членовете на семейство Мидълтън (включително и сестрата на Кейт Пипа и брат й Джеймс), кралските особи влязоха в параклиса.


Родителите на Кейт Мидълтън и сестра й Пипа със съпруга сиДжеймс Мидълтън с дамата си

Принц Уилям водеше двете по-големи деца - принц Джордж и принцеса Шарлот, които, както винаги, бяха много очарователни, а херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън носеше на ръце спящия принц Луи. Събитието бе и първата поява на цялото семейство на принц Уилям и Кейт с трите им деца.

Те поговориха за кратко с архиепископа, преди да влязат в параклиса.След приключването на кратката церемония кралското семейство се отправи към тържеството, което включва чай и специално направена за случая торта, която по-рано бе показана от кралското семейство.Коментари: 0