Приятели си построиха град, за да остареят заедно (снимки)

Те планират да се пенсионират и да се насладят на остатъка от живота си в този имот

Приятели си построиха град, за да остареят заедно (снимки)

Снимка: Alexander Stross

Компания от четири двойки, които са приятели от 20 години решават, че би било хубаво, ако живеят на едно и също място. Вместо да си построят голяма къща, те изграждат четири малки и така построяват собствен малък град. Приятелите наричат града си ‘Llano Exit Strategy.’


Всеки от домовете гледа към течаща наблизо река в Остин, Тексас. Една къща е голяма 36 кв. м и струва 40 000 долара. Те наемат архитекта Мат Гарсия да сбъдне тяхната мечта.


Къщата се състои от хол с разтегателен диван, баня, тераса, има течаща вода и климатизация. Интериорът има за цел да слее модерното с битовото. Постройките са максимално екологични, но предлагат и съвременен комфорт.


Всяка къща е със специално проектиран покрив с варели във вода, които могат да съхраняват 5 000 галона дъждовна вода. В днешно време, всяка капка трябва да се брои, казват приятелите.


Колибите са оборудвани и с отразяващи стени – през лятото намаляват горещината, и с изолирани прозорци, които държат студеното надалеч през зимата. 


Интериорът на малките къщи е направен от шперплат, за да се намалят максимално разходите. Шперплатът запазва топлината и не заема много място. Екстериорът е от стомана, която отразява горещината.


Имотът включва и голяма основна къща за готвене и общи събирания, която прави малкия град магически. Щастливата компания от приятели прекарва голяма част от времето си в малкия град. Те планират да се пенсионират и да се насладят на остатъка от живота си в този имот. В компанията на най-добрите си приятели, пише idei.bg.


Коментари: 0