Продават лятната резиденция на Рокфелер в Мейн

Всички приходи ще отидат за благотворителност

Продават лятната резиденция на Рокфелер в Мейн
1584 ~ 1 мин. четене
Лятната резиденция на починалия наскоро американск милиардер и банкер Дейвид Рокфелер в щата Мейн бе обявен за продажба за 19 млн. долара. Всички приходи от продажбата ще отидат за благотворителност, пише вестник Portland Press Herald. 

Рокфелер почина на 20 март на 102 години. Прес секретарят на милиардера заяви, че Рокфелер е починал тихо в съня си в дома си в град Покантико Хилс (щата Ню Йорк). 

Според завещанието, преимуществено право на този дом, известен като Ringing Point, остава на неговите деца. В завещанието той се оценява на 9 милиона долара. Според изданието, няколко от децата на Рокфелер вече имат недвижими имоти в това място. Според завещанието на Рокфелер, пет милиона долара трябва да бъдат предоставени на организация с нестопанска цел Maine Coast Heritage Trust и 20 милиона долара на резервата Maine Coast Heritage Trust. Според вестника, всички приходи от продажбата на Ringing Point и произведения на изкуството в къщата ще бъдат използвани за изпълнение на завещанието му. Продажбата на някои мебели и произведения на изкуството ще бъде организирана на търг от аукционната къща Кристис.
Подкрепи Economic.bg