Продажбата на храни по плажовете продължава, въпреки забраните

По плажовете масово се продават гевреци и царевица срещу цени до 2 лв.

Продажбата на храни по плажовете продължава, въпреки забраните
240 ~ 1 мин. четене
Автор: Ивайла Раденкова
Въпреки забраната и солените глоби, продажбата на бързо разваляща се храна по плажовете продължава. От Агенцията по безопасност на храните на практика са безсилни да я спрат.  По плажовете масово се продават гевреци, царевица и кремове, срещу цени до 2 лева. И най-вече срещу риска да се разболеете от мръсните ръце на продавачите, които иначе пред вас пипат с щипки.

Вижте какъв е стандартът на Агенцията по храните: 
 
„При 63 градуса може да седи 3 часа. Може да седи, ако е в постоянно подгряван казан. А в хладилните чанти - за царевицата следват глоби, по 1500 лева. 10 са наложени по Южното Черноморие за последния месец", коментира д-р Георги Митев, директор на БАБХ – Бургас. 

Ефектът е никакъв, признават от Агенцията по храните. Гонитбата ни с продавачи на царевица по плажа завърши с хладилна чанта, пълна с царевица. Десетки кочани преброихме само на този плаж, допълват още те. 
 
Не се притесняват и родителите, които купуват на децата си храна, която не познават. Най-страшните неизвестни са при кремовете, които видяхме. 
 
Единственият начин търговията с опасните храни да спре, е самите купуващи да се откажат. Както и операторите на плажовете да престанат да си затварят очите за забранената търговия. Засега обаче наказанията са само за продавачите - ако ги хванат.
Подкрепи Economic.bg