Продуцентът Мирослав Янев купи телевизия BiT

Братята Павел и Румен Вълнев не дават категоричен отговор за напускането

Продуцентът Мирослав Янев купи телевизия BiT
4829 ~ 1 мин. четене
„Би Ай Телевизия“ (Bulgarian International Television) вече не е собственост на братята Павел и Румен Вълневи, които живеят в САЩ. Това съобщиха самите те с писмо, публикувано на сайта на медията.
Новият собственик е продуцентът Мирослав Янев, който е изпълнителен директор на MediaPro Entertainment. Тя е част от СМЕ и работи на румънския пазар от година. Стъпва и у нас с амбицията да продуцира тв сериали и предавания не само за България, но и за чуждия пазар.

По информация на Economic.bg цената на сделката е около 35 млн. евро.

„Въпреки че винаги съм гледал на телевизията като на бизнес проект, трябва да призная, че се разделям с нея с тъга. За малко повече от две години тук срещнах хора, които биха били гордост за всяка световна медия – и журналисти, и зрители. И тъй като нямам друг бизнес в България, не познавам политиците ѝ, освен тези, които са гостували в Чикаго, преживявам раздялата като прощаване с чиста мечта“, пише Павел Вълнев в своето прощално писмо.

Той препоръчва на новия собственик да „уважи и съхрани свободата и независимостта на екипа“. „Може би този е начинът България отново да се изкачи нагоре по скалата на свободата и независимостта на медиите. Трудно е, но не и невъзможно. Показва го кратката история на БИТ досега. Никоя друга телевизия, тук и по света, не е заемала челно място по доверие на аудиторията само за две години“, казва той.
Подкрепи Economic.bg