Проект за електрически зарядни станции спечели българския финал на PowerUp!

Green Charger ще се бори за 30 000 евро награда на финалите в Краков

Проект за електрически зарядни станции спечели българския финал на PowerUp!
928 ~ 2 мин. четене
Проектът Green Charger за изграждане на мрежа за зареждане на електрически автомобили в цяла България спечели българския финал на конкурса за зелени стартъпи PowerUp!. Надпреварата се организира Клийнтех България и InnoEnergy, а глобалният победител ще бъде избран на 21 май в Краков. 

Българската компания цели да подпомогне достъпа до станции за зареждане на електрически коли. В основата на идеята е възможността за лесно плащане при зареждане посредством карта. 

„Проектът предвижда мрежа за зарядни станции за електромобили, която обединява съществуващите оператори под една платформа, за да може клиентите да зареждат навсякъде без нужда от допълнителни апликации. Основното нещо, което го отличава е това, че е насочен да бъде за цяла Европа, за цял свят и това може да стане една интернационална разпознаваема компания с разпознаваем бранд“, обяснява Росен Данчев от компанията Green Charger.  

Планът е Green Charger първо да се наложи на българския пазар, а след което да стъпи в Румъния, Гърция и другите балкански страни, а накрая и в цяла Европа. 

„Избрахме решението, което има потенциал за бързо разрастване към нови пазари в една динамична индустрия, каквото е електромобилната”, мотивира избора на журито Марияна Хамънова, управител на Клийнтех България. 

Международния финал на PowerUp! ще се проведе по време на Impact’19 – най-голямата икономическа конференция за Централна и Източна Европа в Краков. Той ще бъде предшестван от обучителни етапи, ръководени от международни бизнес ментори, които ще подготвят стартъп компаниите да презентират подобаващо идеите си пред група инвеститори и индустриални експерти. 

14 от победителите от регионалните финали ще се състезават във финала на 21 май. Наградният фонд за победителите е в размер на 30 000 евро, с възможност за допълнително инвестиране в размер на 150 000 евро по акселераторска програма Highway на InnoEnergy.
Коментари: 0