Пускат дневна и тримесечна винетка

Годишните винетни стикери ще важат от дата до дата

Пускат дневна и тримесечна винетка

Освен седмични, месечни и годишни винетки за леки автомобили в продажба ще бъдат пуснати дневни и тримесечни винетни стикери. Предложението на Реформаторския блок беше прието на днешното заседание на парламентарната комисия по регионално развитие, съобщи в профила си във Фейсбук депутатът от формацията Мартин Димитров. 

"Това е важно за хората, които ползват сезонно своите автомобили. Също така предлагаме годишната винетка да важи 365 дни, тоест да е наистина годишна. В пленарна зала ще бъде много тежка битка. Това е пример за смислено и рационално решение, което всички би следвало да подкрепят", допълва той.

Преди време Мартин Димитров мотивира предложението си с данни от изследване, според което над 90% от българските граждани искат да има тримесечна или шестмесечна винетка.

 За въвеждането на еднодневна винетка за леките коли настояваше и омбудсманът Мая Манолова. Тогава регионалният министър Лиляна Павлова заяви категорично, че еднодневни винетки няма да има. Като аргумент тя посочи, че разходите за отпечатване са по-високи от приходите.  

Коментари: 0