Пуснаха парното и топлата вода в София, уверяват от \"Топлофикация\"

Столичната община ще сезира прокуратурата за аварията в дружествто

Пуснаха парното и топлата вода в София, уверяват от \

През изминалата нощ е възстановено топлоподаването към засегнатите от аварията на магистралния топлопровод на бул. Цариградско шосе“ квартали „Младост”-1, 1А, 2, 3 и 4, „Студентски град”, „Витоша”, „Дървеница”, „Мусагеница”, „Малинова долина“, уверяват от „Топлофикация София”.

До днес на обяд отоплението ще бъде нормализирано и към сградите във високите части на кварталите „Младост“-4 и „Студентски град“. Ремонтът на топлопровода на булевард "Цариградско шосе" приключи снощи, но голяма част от източните квартали на столицата все още са на студено. Очакването е нормалното топлоподаване във всички части на града да бъде възстановено в следващите часове или до края на деня.

Отстранен е пробивът, който беше открит вчера след обед в кв. „Изток“ и отоплението на засегнатите клиенти беше възстановено още преди полунощ. Към 07.00 часа на 10 февруари 2017г. няма аварии по топлопреносната мрежа в столицата.

Междувременно Столичната община ще сезира прокуратурата за аварията в дружествто. Кметът Йорданка Фандъкова поиска „Топлофикация София” да приспадне от сметките на потърпевшите абонати дните, в които половината град остана без парно и топла вода.

Коментари: 0