Путин и Тръмп заявиха, че ще разгромят „Ислямска държава“

Двамата направиха съвместно изявление от Дананг, Виетнам

Путин и Тръмп заявиха, че ще разгромят „Ислямска държава“

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп изразиха решителност да разгромят терористичната групировка „Ислямска държава“ в Сирия. Това гласи съвместно изявление на двамата лидери, пише агенция „РИА Новости“.

„Днес президентът Путин и президентът Тръмп в хода на срещите на конференцията APEC в Дананг (Виетнам) потвърдиха своята решителност да победят „Ислямска държава“ в Сирия“, пише в документа.

Освен това лидерите на двете държави потвърдиха ангажимента си към „суверенитета, независимостта, единството, териториалната цялост и светския характер на Сирия“ в съответствие с резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН. Изявлението съдържа също призив към „всички сирийски страни (в конфликта – б.пр.)“ активно да участват в женевския политически процес.

По думите на говорителя на Путин – Дмитрий Песков – изявлението е било подготвено специално за срещата в Дананг. По документа са работили американски и руски експерти, като финалната версия е била съгласувана в събота между ръководителите на двете държави. 
Коментари: 0