Путин иска да възстанови отношенията с ЕС

„Този мач не може да се играе на една врата“, предупреди той

Путин иска да възстанови отношенията с ЕС

Руският президент Владимир Путин се обяви за възстановяване на връзките с Европейския съюз по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Според държавния глава на Русия може да се трябва да се формират експертни групи, които да очертаят бъдещите стъпки на развитие на отношенията. Той обаче предупреди, че този мач "не може да се играе на една врата", съобщи ТАСС.

Путин е убеден, че настоящите геополитически конфликти и напрежението между държавите се корени в икономическата нестабилност и трудностите, пред които са изправени. „Възможно е някои геополитически противоречия да са изкуствено провокирани“, коментира той.

Изявлението на Путин идва дни, след като Европейската комисия обяви, че санкциите срещу Русия няма да бъдат премахнати, докато страната не изпълни Минското споразумение за Украйна. То гласи, че незабавно и всеобхватно трябва да се прекрати огъня в отделните райони на Донецка и Луганска и да се изтеглят всички тежки въоръжения.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер също взе участие във Международния икономически форум. Вчера той също изтъкна, че ЕС и Русия трябва да водят диалог.

Коментари: 0