Путин спортува поне 2 часа на ден

Руският президент разкри и кои са любимите му футболисти и кои отбори смята за фаворити на Световното

Путин спортува поне 2 часа на ден
Ако не знаете, че Владимир Путин е луд по спорта, тогава вие не познавате Владимир Путин.

В интервю за Китайската медийна група преди посещението си в Китай руският президент разкри своята спортна страст.

Путин разкри, че посвещава два часа на ден, всеки ден, за спорт - а любимите му физически занимания включват плуване, джудо и хокей.

"Аз посвещавам около два-два и половина часа на спорта всеки ден", каза той, цитиран от ТАСС и Бизнесинсайдър.

Той очевидно се упражнява във фитнес залата, плува и, ако има спаринг партньор, се занимава и с малко джудо.

"Играя също хокей, макар и не толкова често, колкото бих искал", каза Путин. "Би било преувеличено да кажа, че всъщност" играя ", но се старая.

Макар и да не е посочил футбола като едно от любимите му спортни занимания, тази година Русия е домакин на Световното първенство по футбол, и затова Путин е попитан и кои са за него най-изявените футболисти на всички времена.

Той избира трима играчи - и единият от тях е руснак.

На първо място руският президент споменава Диего Марадона. Най-добрият бразилски голмайстор Пеле, единственият футболист в историята, който спечели три шампионати на Световното първенство по футбол, също е избран от Путин.

И не на последно място, Путин споменава Лев Яшин, вратарят на Динамо Москва, който през 50-те и 60-те години на миналия век играе за националния отбор на Съветския съюз.

Попитан за представянето на руския национален отбор по футбол на шампионата тази година, Путин споделя, че няма големи очаквания за представянето им, на очаква Бразилия, Аржентина, Испания и Германия да се борят за титлата.

"За съжаление, нашият отбор не се радва на добри резултати напоследък. Но ние, всички фенове и любители на футбола в Русия, имаме големи надежди, че футболистите ще се представят добре ... и ще ще борят до край", добави руският президент.

Русия е домакин за първи път на Световно първенство по футбол. То започва на 14 юни и ще подължи до 15 юли.
Коментари: 0