Путин: СССР не трябваше да се разпада

Руският президент иска да се оптимизира броят на политическите партии

Путин: СССР не трябваше да се разпада

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че СССР не е трябвало да се разпада и това е можело да бъде избегнато. Според него е можело да се тръгне по пътя към демократичните промени.

„Вие знаете какво е моето отношение към Съветския съюз.  Това можеше и да не се случва. Преобразуването можеше да се случи, в това число и с демократичен характер, и без разпада“, каза Путин.

Но аз искам да обърна внимание на факта, че главата на бившето ни Отечество, СССР, беше Комунистическата партия. Не някой друг, който насърчава идеите на национализма или други деструктивни идеи, които са разрушителни за всяка държава ", - каза Путин по време на среща с лидерите на политическите партии в Кремъл.

Руският президент Владимир Путин предложи да се оптимизира броят на политическите партии, без да се пречи на демокрацията.

По време на срещата той изказа мнението си, че би било добре първото заседание на Долната камара на руския парламент да се проведе, колкото се може по-скоро и да не се чака законовият срок от 30 дни. Той дори посочи 5 октомври като възможна дата на първото заседание. 

Коментари: 0