Първото в България споделено работно място на ски пистата (галерия)

Hills Hub Borovets предлага интернет, уют, топли зимни напитки, уникална гледка и възможност да караш между работните ангажименти

Първото в България споделено работно място на ски пистата (галерия) 7 Снимки

Снимка: Hills Hub Borovets

Александра Сотирова-Делчева Автор: Александра Сотирова-Делчева

Какво ще стане, ако гледката от Вашето работно пространство е към планини, вместо към офис сгради ?

Ами ако можете да правите ски спускания между конферентните разговори или просто да се разходите в планината преди следобедната работна среща?

Намирането на повече лично време между работните срещи вече е все по-възможно с гъвкавите работни пространства в планинските градове и курорти по целия свят. През последното десетилетие тези места нараснаха експоненциално, тъй като все повече и повече фирми насърчават работата от разстояние и тъй като все повече хора навлизат в предприемаческия свят.

Тенденцията не подмина и България, а коронакризата само засили откриването на нови подобни споделени пространства.

Такъв споделен офис бе открит тази зима в Боровец - и то не къде да е, а на самата писта. Hills Hub Borovets е зимният вариант на първия споделен плажен офис у нас, открит в Каваци това лято.

Работа в алпийски стил

В българските зимни курорти има няколко подобни места - в Банско и Пампорово - но новият Hub е първият на самата ски писта. „Търсим връзката между Каваци и Боровец, като там е beach front, а тук pist front, и на двете места сме най-отпред, на първа линия“, разказва пред Economic.bg съоснователят на Hills Hub Borovets Ясен Русев.

Coworking пространството обаче остава затворено през по-голямата част от зимния сезон, тъй като е със статут на заведение и попада под бизнес рестрикциите, въведени от здравни министър заради мерките срещу коронавируса.

С тераса с гледка към величествените склонове на Рила планина, новото работно пространство може да посрещне до 20 души през зимата и до 30 лятото. Там за работещите се предлага много добър интернет, уютно работно място, топли зимни напитки, уникална гледка в алпийски стил и, разбира се, възможност да караш между работните ангажименти. Цената за ден е 33 лв., като предприемачите са планират да правят пакети и с нощувка в хотела, в който се намира мястото.

Планове и за coliving

Идеята е мястото да остане целогодишно отворено, а не само през зимата, тъй като в Боровец се предлагат много дейности и през другите сезони. За лятото предприемачите подготвят пакетни цени и услуги, които да включват настаняване, работно място и храна. Лятото цените в зимния курорт са и по достъпни, допълва Ясен Русев и очаква тогава сезонът да е по-силен и активен.

Предимствата на планината са, че предлага повече възможности за тиймбилдинг активности като хайкинг, стрелба с лък, езда и др.

Той очаква през лятото фирмите да се активизират, тъй като в период, в който голяма част от хората работят от вкъщи, е важно те да се събират отново и да работят като екип. „Услугата се предлага по-трудно, когато е насочена към отделни клиенти, по-атрактивна е за големи компании и цели екипи“, обяснява Русев.

Очакваните клиенти като екипи са хора от IT и аутсорсинг секторите, а всички други със свободни професии и възможност да работят от планината, също са добре дошли.

Дългосрочната идея на Ясен Русев и Свилен Еленков е да направят верига от такива места на различни локации. Те все още не са уточнили модела, но обмислят да предлагат и франчайз обекти. "Плановете са ни да развием тези две места и в момента, в който можем да се справим с две, ще можем да се справим и с четири, така че следващата стъпка може да е и нови две места наведнъж", допълва Русев.

Коментари: 0