Пътниците на Летище Варна са намалели със 70%

През първите седем месеца на тази година са обслужени едва 277 000 пътуващи през аеропорта

Пътниците на Летище Варна са намалели със 70%

Снимка: Wikipedia

376 ~ 1 мин. четене

Пътникопотокът през Летище варна се е сринал със 70%, показват данните на Fraport Twin Star Airport Managment - компанията, която оперира летището, цитиран от SeeNews. За първите седем месеца на тази година през него са обслужени 277 000 пътуващи, докато за същия период на миналата година преминалите пътници са били близо един милион.

От началото на 2020 г. летището е обслужило 100 чартърни полета и очаква да посрещне още 500 до края на летния сезон. Летище Варна свързва България с 16 държави до 35 дестинации. Fraport Twin Star Airport Management е съвместно предприятие на германската Fraport и българската BM Star. Компанията управлява двата черноморски аеропорта от 2006 г., когато спечели концесия за срок от 35 години.

Междувременно стана ясно, че има значително увеличение и при пътниците, които са преминали през варненското летище в началото на месец юли, но в сравнение с юни, който е много по-слаб месец от гледна точка на туристическия сезон. През първите две седмици на настоящия месец през морското ни летище са преминали над 40 000, което е значителен скок в сравнение с първата половина на месец юни, когато под 12 500 пътници са минали през аеропорта.

Подкрепи Economic.bg