Qualcomm обвини Apple, че дава нейни тайни на Intel

Това е поредната глава от съдебната сага между двете компании

Qualcomm обвини Apple, че дава нейни тайни на Intel
444 ~ 1 мин. четене
Гръмки нападки от страна на Qualcomm застигнаха Apple. Производителят на чипове е внесъл в Калифорнийския върховен съд обвинение срещу американския гигант, че е откраднал широк набор поверителна информация и търговски тайни, които впоследствие е предоставил на конкурентната Intel с цел да се подобри производителността на нейните процесори. 

Това е поредната глава от съдебната сага между Qualcomm и Apple, които имат директни и индиректни сблъсъци по цял цвят. Враждата помежду им се корени в отказа на производителя на iPhone да накара своите доставчици да плащат на компанията за чипове исканите от нея високи лицензионни възнаграждения. 

Подаденото в понеделник ново обвинение цели за пореден път да окаже натиск върху Apple.

Според съветника на Qualcomm Доналд Розенберг обаче това е съвсем отделен случай, независим от текущия спор между двете компании. По негови думи „неправомерното използване на ценни търговски тайни на Qualcomm” в полза на конкуренцията е навредило на компанията и не трябва да продължава. 

Новият казус е свързан с неправомерно използване на изходен код от Apple, като целта, според обвинението, е да се помогне на инженерите на Intel да преодолеят недостатъците в своите чипове, довели до лошо представяне на iPhone. 
Подкрепи Economic.bg