Радан Кънев готов да е премиер само при ясна подкрепа

Всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена, коментира един от лидерите на Реформаторския блок

Радан Кънев готов да е премиер само при ясна подкрепа

Снимка: Стоян Йотов

192 ~ 1 мин. четене
Един от лидерите на Реформаторския блок - Радан Кънев, обяви, че би приел оферта на ГЕРБ да оглави кабинета, само ако получи ясна подкрепа от политическия съюз.

По думите му е проведен разговор между него и Бойко Борисов тази сутрин по телефона: "Тази сутрин проведох личен разговор с г-н Борисов. Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена", съобщи Радан Кънев в социалната мрежа.

„Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си", посочва още Кънев.

В неделя Томислав Дончев от преговорния екип на ГЕРБ заяви, че в името на това да бъде сформирано стабилно правителство са готови премиер да бъде не Бойко Борисов, а някой друг, дори Кънев. Самият Борисов също веднъж декларира, че е готов да се откаже от поста.

Досега лидерът на ДСБ нито беше потвърдил, нито отхвърлил такава възможност, вчера само коментира лаконично, че този въпрос скоро ще получи отговор.

Междувременно представители на РБ ще участват в продължаващите консултации на президента с парламентарно представените партии. Разговори с Росен Плевнелиев ще проведат и ДПС.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg