Радев и Плевнелиев заедно ще съставят служебното правителство

Институциите да си сътрудничат, за да се намали общественото напрежение, призоваха президентите

Радев и Плевнелиев заедно ще съставят служебното правителство
4007 ~ 1 мин. четене

Настоящият президент Росен Плевнелиев и наследникът му Румен Радев заедно ще съставят следващото служебно правителство, като предстои да бъдат проведени консултации по темата. Предложението е дошло от Плевнелиев. Това стана ясно след срещата помежду им, съобщиха от пресслужбата на президентството.

„Имам уверението на президента Росен Плевнелиев, че ще водим консултации за бъдещ служебен кабинет“, заяви Радев.

Двамата са обсъдили актуалната политическа обстановка в България и необходимите действия, които трябва да предприеме президентската администрация, за да се запази спокойствието в държавата и да се осигури успешното функциониране  на институциите.

„Искам да благодаря на президента Плевнелиев за поканата за тази среща – тя беше знакова и ползотворна. По този начин гарантираме приемствеността в институцията. Обсъдихме много теми – настоящата обстановка, работата на президентската администрация и др.“, посочи Радев.

Предвид сложната политическа ситуация, всички институции трябва да си сътрудничат и да избягват всякакви несъгласувани действия. В основата на отношенията им трябва да бъде диалогът, чрез който да се преодолее натрупаното обществено напрежение, подчертаха двамата президенти.

Подкрепи Economic.bg