Разпродажби в технологичния сектор понижиха щатските индекси

Акциите на компании, които ще спечелят от възобновяването на икономиките, се повишиха

Разпродажби в технологичния сектор понижиха щатските индекси

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Индексите паднаха рязко в четвъртък, оттегляйки се от рекордните нива поставени в сряда. Технологичните акции бяха основната причина за негативното движение, след като инвеститорите затвориха позициите си в големи технологични имена като Apple, NVidia, AMD и Tesla. Всички от изброените компании понижиха стойността си през изминалата сесия с над 8%.

Dow Jones спадна с 2.8% до 28 292, което беше най-голямото негативно дневно изменение за индекса от 11 юни. S&P 500 се плъзна с 3.5% до 3 455, докато Nasdaq беше най-потърпевш от разпродажбите на технологичните компании и се понижи с 5%.

Акциите на компании, които ще спечелят от възобновяването на икономиките се повишиха. Круизният оператор Carnival и IAG напреднаха с по 5.2%.

В Европа основните индекси се понижиха с около 1.5%. Негативното движение дойде ден след като се повишиха с над 1%. Пониженията в четвъртък дойдоха въпреки по-добри от очакваните данни за безработицата в САЩ. Броят на подалите за първи път молби за помощи при безработица за седмицата завършваща на 29 август бяха 881 000, като показателят отново се понижи за втори път след пандемията под 1 милион.

Цените на петрола продължиха негативното движение от сряда на фона на очакванията за слабо понижение в нивото на безработица в САЩ, което подсили опасенията от бавно възстановяване от пандемията. Златото също понижи стойността си в четвъртък, като в края на сесията ценният метал се търгуваше около 1930 USD за тройунция.

Акценти днес                                                  

Nonfarm Payrolls  – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху промяната в броя на заетите лица в неселскостопанския сектор на САЩ. Индикаторът измерва промяната в броя на заетите лица през предходния месец, с изключение на селскостопанския сектор. Създаването на работни места е един от основните показатели за бъдещите потребителски разходи, които представляват по-голямата част от икономическата активност. Очакванията на анализаторите са икономиката да е прибавила 1.35 милиона работни места.

Инструмент на фокус - NVidia Corp.

Един от основните производители на процесори в света направи огромна корекция на възходящото движение ден след като представи на света по-бързата от всякога нова генерация видеокарти. Цената се понижи с над 9% през изминалата седмица, но е възможно негативното движение да продължи до зоната на подкрепа образувана от 50 ЕМА и психологическото ниво от 500 USD за акция, където ще имаме добра възможност за навлизане в дълга позиция.

EUR/USD

 Валутната двойка образува възходящ трендови канал от началото на месеца. През изминалата сесия цената отскочи от долната граница на канала, като имаме потвърждение за продължение на възходящото движение от пресичането на линиите на бавния Стохастик.

Platinum

Договорите за разлика върху фючърсните контракти на платината образуваха низходящ тренд. Цената успешно проби зоната на подкрепа образувана от 50 периодната експоненциална средна и предходни дъна, като MACD все още не ни дава сигнал за обрат на низходящото движение. Следващото ниво на подкрепа за ценния метале около 820 USD. 

US Tech 100 NAS

Технологичният индекс на САЩ направи огромна корекция през изминалата сесия, след огромно понижение в цените на технологичните гиганти. Индексът успя да постави нов връх в сряда, ден преди негативното движение. Индикаторът MACD не ни дава сигнал за край на понижението, но е възможно днес цената да срещне подкрепа от 100 периодната експоненциална средна и икономическите данни за заетостта през изминалия месец в САЩ, които ще бъдат публикувани днес  в 15:30.

Коментари: 0