Разпродажби белязаха индексите на Уолстрийт

В Европа акциите успяха да запишат повишения

Разпродажби белязаха индексите на Уолстрийт

Снимка: Pixabay

300 ~ 2 мин. четене
Вчера водещите индекси на Уолстрийт приключиха търговията на червена територия, макар и някои от тях с незначителни понижения. Фактор за разпродажбите беше слабото представяне на компаниите от сектора на здравеопазването. Индексът на сините чипове Dow Jones се раздели с 3 пункта или 0.01 на сто.

Технологичният NASDAQ също реализира слаб спад в размер на 0.05% до 7996, връщайки се отново под 8000 пункта. Понижението на широкия S&P 500 беше малко по-голямо – с 0.23% до 2900 пункта. Книжата на Morgan Stanley поскъпнаха с 1.3%, след като банката обяви печалба и приходи, надминаващи прогнозите на анализаторите. Отчетите на PepsiCo също задоволиха анализатори и инвеститори и поскъпнаха с 2.7%.

В Европа акциите успяха да запишат повишения. Бенчмаркът DAX нарасна с 0.43%, а френският САС – с 0.62% до 5563 пункта.

Акценти днес

Икономически данни – Великобритания

Днес Великобритания ще публикува данни за продажбите на дребно, които измерват промяната в общата стойност на продажбите, коригирана с инфлацията. Това е един от най-важните показатели за потребителските разходи, които представляват по-голямата част от общата икономическа активност. По-добрите от очакваното данни ще се отразят положително за британския паунд.

Финансови отчети – Q1 2019

Днес корпоративните финансови отчети за първото тримесечие на годината ще публикуват American Express, Honeywell, SunTrust Banks, Philip Morris и други.

Инструмент на фокус - IBM

Вчера IBM стартира търговията с пробив на линията на подкрепата и 50-дневната средна ЕМА. Понижението беше ограничено от 100-дневната пълзяща ЕМА и в крайна сметка компанията затвори с 1.27% повече спрямо отварянето, но с над 4% по-малко спрямо края на сесията във вторник. Очакванията ни за компанията са положителни, поради което смятаме, че може да се влезе в средносрочна дълга позиция сега на по-добри цени.

NZD/AUD

Движението на валутната двойка е в силно низходящ канал под 50- и 100-периодните средни. Идникаторът Стохастик се намира под 50 пункта и прави опити за възходящо пресичане, което би могло да се приеме за бичи сигнал. Възможно е поскъпване на котировките до горната граница на канала, което да се използва за продажба с цел 0.9300.

XAG/USD

След дългото поевтиняване и последвалото го движение в рейндж, среброто успя да пробие съпротивата при около 14.80-15.00 долара за тройунция, достигайки локален максимум над 16 долара. Въпреки това от средата на февруари имаме низходящо движение, което изпрати котировките за тест на съпротивата, която към момента е подкрепа. При спад под 14.75 долара ще може да се влезе в къса позиция, но очакванията ни са за неуспех и ново поскъпване до около 15.50 долара за тройунция от ценния метал.

DAX

Пред немския бенчмарк стои възможността за пробив на горната граница на формирания в началото на годината възходящ канал. При успех, който е силно вероятен, очакваме бързо поскъпване до най-близката съпротива при 12500 пункта. При обратния сценарий ще може да се използва възможността за покупка на по-изгодна цена, както и краткосрочното низходящо движение за продажба.
Коментари: 0