Разрив между Горанов и Борисов заради намаленото ДДС за ресторантьорите

Финансовият министър е отказал въобще да разговаря с бранша и не е пожелал дори да се снима за прессъобщението

Разрив между Горанов и Борисов заради намаленото ДДС за ресторантьорите

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

9386 ~ 1 мин. четене

Владислав Горанов е отказал да разговаря с туристическия бранш за намаляване на ДДС, а след като Борисов им го е обещал през главата му, финансовият министър е отказал да се снима за прессъобщението. Това пише „24 часа“, цитирайки свои източници, присъствали на днешната среща на правителството с Асоциацията на заведенията в България и Българската хотелиерска и ресторантьорска организация.

Горанов е влязъл на разговора в кабинета на премиера Бойко Борисов с асоциациите докато течал разговорът, но не е пожелал въобще да обсъжда темата. Финансовият министър е припомнил на премиера позицията си, че е против каквито и да било данъчни промени.

Междувременно, веднага след като от правителството обявиха, че са склонни да намалят ДДС за ресторантьорите на 9% от 1 януари 2021 г., лидерът на НФСБ Валери Симеонов е започнал срещи с парламентарната група на ГЕРБ. Неговото настояване било ДДС-то да се намали още от 1 август. Такова било настояването и на представителите на хотелиерите и ресторантьорите на срещата с министър-председателя, пише още изданието.

Борисов обаче твърдо държал на датата 1 януари 2021 г. Съгласил се обаче данъчната промяна да влезе в парламента сега, а не в края на годината като жест на добра воля към бизнеса и срещу поет ангажимент от тяхна страна за изсветлят бизнеса си. Туристическият бранш е обещал и да направи своя браншова камара по подобие на тази на строителите.

Коментари: 0