Рекорден брой туристи посетиха Анталия през август

Популярният турски курорт посрещна 1.5 млн. туристи от началото на годината

Рекорден брой туристи посетиха Анталия през август

Снимка: Pixabay

Един от най-популярните турски курорти, Анталия, е посетен от 1.5 млн. туристи от 162 държави за осемте месеца на годината. Курортът отчита рекорден брой посещения само през месец август – 798 524 туристи са дошли в града само за този месец, обяви губернаторът на Анталия, цитиран от местни медии.

Най-голям интерес към турския курорт са проявили руските туристи. „Около 438 790 туристи са дошли от Русия за първите осем месеца на годината. Само за месец август техният брой е 336 409“, обяви губернаторът на Анталия.

278 945 туристи от Украйна пък са решили да прекарат почивките си в турския курорт през тази година и това ги подрежда на втора позиция след руските туристи.

Припомняме, че в началото на месец август Русия възобнови полетите си до Турция и това предизвика бум в екскурзиите на руснаци в Турция. Само в първия ден след като бяха възобновени полетите в Анталия кацнаха 80 самолета с над 23 000 руски туристи.

Освен руснаци и украинци, броят на жителите на Германия и Великобритания, които са посетили руския курорт от началото на годината, е бил съответно  211 119 и 115 080.

 

Коментари: 0