Руски туристи „заляха“ турските курорти

Само за ден над 23 000 руски туристи са посетили Анталия

Руски туристи „заляха“ турските курорти

Снимка: Pixabay

Възобновяването на полетите от Русия към турските курорти донесе огромна „вълна“ от руски туристи, които искат да почиват в Турция. Само за ден в Анталия са кацнали 80 самолета с над 23 000 руски туристи, съобщават местни медии.  

Анталия обичайно е предпочитана дестинация от руснаците. През 2019 г. общо 15 млн. туристи са посетили морския курорт. От тях 5.6 млн. са били руснаци. „Анталия работи усилено по програмата си за „безопасен туризъм“, за да създаде доверие в посетителите“, каза Еркан Ячи, ръководител на Средиземноморската асоциация на туристическите хотелиери за Anadolu Agency.

По думите му курортът няма да направи компромис с качеството и безопасността, защото именно това ще продължи да „докарва“ нови туристи. „През последните десет дни се наблюдава значително увеличение на резервациите, което ни дава надежда за сезона“, каза още Ячи.

Припомняме, че преди дни Русия възобнови полетите си до турските курорти - Анталия, Бодрум и Даламан. Това е втори етап от възобновяването на международните редовни и чартърни полети от Русия, спрени поради пандемията от коронавирус.

Поради пандемията Русия намали международните полети от 1 февруари, докато на 27 март всички полети в чужбина бяха спрени, с изключение на репатрирането, товарните и пощенските полети. На 1 август Русия рестартира полетите до и от Обединеното кралство, Танзания и Турция. На 15 август ще започнат полети между Русия и Швейцария.

Коментари: 0